Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 15:23 - Дубай
Автор: lenita Категория: Хоби   
Прочетен: 1091 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте :)
Това е първата ми статия.Исках да отбележа защо реших да си направя блог и защо в раздел "хоби" .Мисля че от много свободно време един ден просто ми хрумна ...а раздела "хоби" избрах защото се интересувам от много неща,който може да се каже ,че са ХОБИ :) 
Обещавам ви да не скучаете :)


Първата тема за която реших да пиша е свързана с пътувания.
Обзалагам се ,че на много хора им се иска да избягат от сивото си ежедневие и да отидат за няколко дена на почивка ,а аз лично обожавам да пътувам !
 
Нека да говорим за чудната страна Дубай.Аз лично не съм била там ,но мн искам и бих се радвала някой който чете и е бил там да каже една думичка поне за тази невероятна страна :)

С малко помощ от други сайтове за Дубай можем да кажем :


Дубай е най-известното от седемте емирства на Арабския полуостров (Персийския залив), които съставляват Обединени арабски емирства (ОАЕ) и второто по големина след Абу Даби. Официален език в емирство Дубай е арабския, но се говорят и английски, хинди, персийски и др. Ислямът е официална религия.

Най-големият град се казва също Дубай и е световно призната туристическа дестинация. В град Дубай се намират много туристически забележителности като най-известните сред тях са:
  • *Бурж Калифа (известен още като Бурж Дубай или “Дубайската кула”) - най-високият небостъргач за момента с 828 м, открит вчера по случай 40-та годишнина от възкачването на престола на Н.В. шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум;
  • *Емирските кули - те са 13-ата и 25-тата най-високи сгради в света;
  • *Двореца на шейха на Дубай;
  • * 7 звездния хотел Бурж Ал Араб - най-високият хотел на света, 321м, построен върху изкуствен остров с формата на корабно платно;
  • *Дубайския музей;
  • *Джумитра;
  • *Палмови острови - 3 строящи се изкуствени острова в Персийския залив, известни като Джумейра, Джебел Али и Дейра. След завършването си се очаква те да бъдат най-големите изкуствени острови в света като всеки от тях ще има формата на палма, а върху тях построят супер луксзони жилищни и хотелски сгради.
Други туристически атракции на Дубай са Дубайската брегова ивица Waterfront,
традиционните пазари, търговските центровe и пристанището.



И за да не е много постничко ,ще вмъкна няколко клипа ....
imageimageimageimageimage
image
image










Тагове:   хоби,   Дубай,   пътуване,


Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lenita
Категория: Хоби
Прочетен: 73182
Постинги: 60
Коментари: 12
Гласове: 91
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031